Incassogeschillen

Het kan iedereen wel eens overkomen. Een rekening vergeten te betalen. Soms komt er dan ineens een incassobureau om de hoek kijken met een brief. Het kan zijn dat deze brief echter geheel onterecht is omdat de rekening al is voldaan, of de berekening van extra kosten klopt niet naar uw beleving. 

In deze gevallen kunt u bellen met het incassobureau met tekst en uitleg, maar het komt ook met regelmaat voor dat een dergelijk bureau niet eens wil luisteren. In dat geval is er sprake van een incassogeschil. 

Wij berekenen, als de vordering die wordt benoemd in hoofdsom wel terecht is, de incassokosten en eventuele wettelijke rente. Mocht deze niet kloppen kunnen wij voor u optreden en contact leggen met het incassobureau en/of de daadwerkelijke schuldeiser. Ook als er al een dagvaarding ligt van een gerechtsdeurwaarder. In dat geval kunnen wij voor u optreden bij de rechtbank. 

Betaal niet te veel aan onnodige buitengerechtelijke kosten, want een incassobureau (anders dan een incassoadvocaat of gerechtsdeurwaarder) heeft namelijk geen enkele juridische status.

Bij vragen mail ons met alle stukken en uw verhaal naar kantoor@vdvo.online en binnen 24 uur weet u waar u aan toe bent en wat het kan kosten om u bij te staan. Mochten er extra kosten voor of door u gemaakt worden proberen wij deze voor u te verhalen op de wederpartij. Mocht dat niet lukken is een betaalregeling met ons kantoor mogelijk.